Ahmet İpek Sucukları
Sucuk Nasıl Pişirilir?

Sucuk Nasıl Pişirilir?

Sucuk, birçok öğün ve yemeğe en çok yakışan yiyeceklerden biridir. İçerdiği baharatlar ve özel hazırlanış şekli de onu vazgeçilmez kılan noktalardandır. Özel bir tarifle hazırlanan sucuk, en özel pişirme ve tüketme koşullarını hak eder. Sucuğu doğru şekilde pişirmek ve tüketmek, onun lezzetini direkt bir biçimde etkileyen faktörlerdendir. Çünkü, sucuğun üretim koşulları kadar pişirme koşulları da sucuğun etinin ve harcının formunu etkiler. İşte tam da bu noktada, sucuğu doğru pişirme koşullarını öğrenerek damak zevkimizi taçlandırabiliriz. Öncelikle, sucuğu nasıl pişireceğinize karar vermelisiniz. Ahmet İpek’in eşsiz lezzetlere sahip sucuklarından birini aldıktan sonra, pişirme ve mutfak serüveniniz başlıyor demektir. O halde şimdi, Ahmet İpek’in lezzet geleneği yolculuğuna birlikte çıkalım. 

En yaygın pişirme tekniklerinden biri, sucuğu tavada pişirmektir. Bu yöntem en leziz ve en kolay pişirme yöntemlerinin başında gelir. Sucuğu tavada pişirmek için, öncelikle doğru bir tava seçilmesi gerekir. Tavaya yağ koyup koymayacağınız sizin tercihinize bağlıdır. Sucuk, zaten yapısı gereği kendi yağına sahip bir yiyecektir. Fakat sucuğu bol yağlı yemeyi tercih ederseniz tavaya bir miktar yağ ekleyebilirsiniz. Ancak yine de yağsız pişirmenin daha sağlıklı olduğunu belirtmekte fayda var. 

Sucukları tavaya yerleştirdikten sonra ateşi uygun bir derecede ayarlamanız gerekir. Sucuk ne kısık, ne de yüksek ateşte pişmelidir. Uygun ateş derecesi orta derece olacaktır. Sucuğun çok fazla pişmemesi gerekir, her bir yüzünün ayrı ayrı çevrilerek pişirilmesi daha sağlıklıdır. Eğer sucukları fazla pişirirseniz, sucuklar kuruyacaktır. Sucukların rengi hafifçe değiştiğinde tavayı ocaktan almanın vakti gelmiş demektir. 

Sucuk pişirmenin diğer bir leziz yöntemi de mangaldır. Açık havada tercih edilen bu yöntem, hem eğlenceli hem de leziz bir deneyim sunar. Tıpkı diğer pişirme yöntemlerinde olduğu gibi, sucuğu mangalda pişirmenin de püf noktaları vardır. Mangalda lezzetli bir sucuk pişirmek istiyorsak, sucuğu nasıl kestiğimiz önemlidir. Öncelikle sucuğun dışındaki zarı soymak gerekir. Sucukları tavada pişirdiğimiz şeklinin aksine, bu yöntemde sucuklar yuvarlak şekilde doğranmamalıdır. Parmak kalınlığında uzun bir şekilde dilimlenmiş sucuklar, mangal keyfi için daha uygundur. İri bir şekilde doğranan sucuklar, mangal ateşine direkt temas ettirmeden pişirilmelidir. Sucuk ateşe direkt bir biçimde temas ederse, kendi dokusunu kaybedebilir. Bu da sucuğun doğal yapısının bozulması anlamına gelir. Bu durum, aynı zamanda sağlığı da tehdit eden bir durumdur. Ahmet İpek sucukları, mangal keyfiniz için tercih edebileceğiniz mükemmel bir tercihtir.

Sucuk pişirmek, aslında hem zor hem de kolay bir işlemdir. Bazı püf noktalara ve detaylara hakim olduktan sonra, bu iş daha da lezzetli ve kolay hale getirilebilir. Örneğin, sucuk pişirme sucuk kızartma arasında bir fark vardır ve bunun bilinmesi önemlidir. Sucuk pişirmek, sucuğun daha sulu kaldığı ve kendi lezzetini kendi içinde harmanladığı bir yöntemdir. Tavada, mangalda tost makinesinin yüzeyinde veya fırında sucuğu pişirebiliriz. Pişireceğimiz her ayrı araç için, sucuğu uygun boyutlarda doğramalı veya dilimlemeliyiz.

Sucuk pişirmenin bir başka tekniği ise sucuğu suyla pişirmektir. Önceden ısıtılmış tavaya doğranmış sucuklar atılır ve üzerine yaklaşık iki yemek kaşığı su eklenir. Bu pişirme tekniğiyle sucuk, sulu kalır ve lezzeti korunur. 

Eğer siz de sucuğun lezzetine önem veriyor ve yerken keyif almak istiyorsanız, bu püf noktalara dikkat etmek yararınıza olacaktır. Sucuğun eşsiz lezzetini ikiye katlamak için, sizin için özel olarak paylaştığımız yazılara göz atabilirsiniz. 



AYRICALIKLARIMIZ

AYRICALIKLARIMIZI KEŞFEDİN

Gelenekten geleceğe ulaşan yolculuğumuzda asırlık lezzetlerimiz Afyon Coğrafi işaretli Ahmet İpek ürünleri ile tanışmanın şimdi tam zamanı.

ASIRLIK LEZZET

ÜCRETSİZ KARGO

(1500,00 ve üzeri alışverişlerinizde)

GÜVENLİ ALIŞVERİŞ

İLETİŞİM

BİZE ULAŞABİLİRSİNİZ

Soru, Görüş, İstek ve Önerileriniz İçin aşağıdaki formdan bizlere ulaşabilirsiniz.

Ahmet İpek Sucukları

ÜYE GİRİŞİ

Ahmet İpek Sucukları
1500.00 TL ve üzeri alışverişlerinizde ücretsiz kargo

1500.00 TL ve üzeri Alışverişinizde
Ücretsiz Kargo

Ahmet İpek Sucukları

ŞİFRE TALEP ET